HomeNieuwsBizarVrouw toont huidziekte in eerlijke lingeriefoto’s: «Je bent een ware inspiratie»

Vrouw toont huidziekte in eerlijke lingeriefoto’s: «Je bent een ware inspiratie»

Een Britse vrouw heeft een openhartig Instagrambericht gedeeld waarin ze laat zien welke impact haar psoriasis heeft op haar lichaam. Haar volgers loven haar voor haar moed.

Claire Spurgin kampt sinds 2017 met psoriasis, een chronische huidaandoening waarbij rode en schilferende plekken ontstaan op het lichaam. De 25-jarige vrouw uit het Engelse graafschap Essex heeft het er lange tijd moeilijk mee gehad, maar besloot om haar lichaam niet langer te verbergen.

Accepteren

Ze lanceerde een Instagrampagina om lotgenoten een hart onder de riem te steken. «Toen ik mijn Instagram aanmaakte, voelde het alsof ik niets meer te verbergen had. Het heeft jaren geduurd vooraleer ik mijn huid accepteerde en niet meer terugdeinsde om een bikini te dragen op het strand. Ik had voortdurend schrik dat anderen naar me zouden wijzen, en dat deden ze! Het verbaasde me hoeveel mensen me rechtuit vroegen wat er mis was met me. Ik schaamde me daar destijds voor, maar nu besef ik dat ze gewoon nieuwsgierig waren», vertelt ze in Daily Star.

Unieke tekeningen

Spurgin deelde deze keer enkele foto’s waarop ze in lingerie poseert en de vlekken op haar hele lichaam duidelijk te zien zijn. «Het gaat niet om het delen van een naaktfoto. Het gaat om het tonen van de unieke ‘tekeningen’ op mijn huid. Daarmee laat ik zien wat het is om te leven met een huidaandoening. Ik toon wat het écht is», schrijft ze erbij.

Respect

Haar volgers hebben massa’s respect voor haar. «Je bent uniek en dat is prachtig. Bedankt om echt te zijn», «Je pagina heeft me zo veel geholpen om mijn eigen psoriasis te aanvaarden», en «Ik heb al 41 jaar psoriasis en het maakt me blij om jonge mensen zoals jij trots te zien zijn op jezelf en op wat je hebt. Je bent een ware inspiratie», lezen we onder meer in de reacties.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/vrouw-toont-huidziekte-eerlijke-lingeriefotos-je-bent-een-ware-inspiratie

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels