HomeNieuwsBizarVrouw klaagt winkel aan omdat ze herpes heeft gekregen van lippenstift

Vrouw klaagt winkel aan omdat ze herpes heeft gekregen van lippenstift

Een vrouw heeft het bekende cosmeticamerk Sephora aangeklaagd. Ze zegt dat ze herpes gekregen heeft door een lippenstift uit te proberen in de winkel.

Test je ook verschillende lippenstiften uit als je naar een make-upwinkel gaat? Dan moet je daar in de toekomst misschien twee keer over nadenken. Een Amerikaanse vrouw heeft namelijk een proefexemplaar gebruikt in een winkel van Sephora. Ze beweert dat ze daardoor herpes heeft opgelopen.

Het onfortuinlijke slachtoffer is ziedend dat het bekende cosmeticamerk haar niet gewaarschuwd heeft voor het risico op herpes en andere ziektes. Daarom wil ze Sephora nu aanklagen. Een woordvoerder van de winkelketen heeft de rechtszaak bevestigd, maar wilde verder niet op details ingaan.

“Zeer onwaarschijnlijk”

Toch moet je je niet direct zorgen maken. Volgens Janellen Smith, een Amerikaanse professor dermatologie, kan je inderdaad herpes oplopen via een lippenstift, maar die kans is heel klein. Aan The Huffington Post legt de expert uit dat er twee varianten bestaan van de aandoenin: HSV1 en HSV2. HSV1 is de meest voorkomende soort, waarbij er zcih koortsblaasjes vormen rond de mond. Maar zo’n virus heeft de neiging om niet lang te leven op levenloze objecten. Daarom is het zeer onwaarschijnlijk om HSV1 over te dragen via een lipstick.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels