HomeNieuwsBizarVrouw faket kanker en krijgt drie maanden cel

Vrouw faket kanker en krijgt drie maanden cel

Een vrouw uit Melbourne heeft jarenlang vrienden, familie en kennissen wijsgemaakt dat ze een zeldzame vorm van kanker had. Ze zamelde 42.000 Australische dollar (27.000 euro) in en gebruikte dit geld om haar luxeleventje te financieren.

Op 19-jarige leeftijd vertelde Hanna Dickenson de leugen voor het eerst. Dat meldt de nieuwssite 9news. Ze liet iedereen geloven dat ze een zeldzame vorm van weefselkanker had. Ondertussen is ze 24 en had ze in al die tijd omgerekend 27.000 euro aan geld ingezameld. Dit was nodig om een experimentele behandeling te betalen. In werkelijkheid gebruikte ze het geld om ondere andere drugs en dure reizen te bekostigen.

Het ging zelfs zo ver dat Dickenson haar eigen ouders liet geloven dat ze ziek was. Om hun dochter te redden, gingen ze langs bij buren en oude vrienden om aan het nodige geld te geraken voor de behandeling. Ze kreeg zelfs van iemand die zelf aan kanker leed een storting van 10.500 Australische dollar (6.600 euro).

Facebook

Haar leugen kwam aan het licht toen een van de donateurs haar opzocht op Facebook. Haar profiel stond vol foto’s van extravagante reisjes en feestjes. De persoon contacteerde vervolgens de politie.

Ondertussen besliste de rechter dat Dickenson drie maanden effectief krijgt, ondanks het feit dat ze al 15.000 dollar (9.400 euro) heeft terugbetaald aan haar slachtoffers. Daarnaast moet ze twaalf maanden lang taakstraffen uitvoeren. De vrouw pleitte schuldig voor zeven aanklachten over het vergaren van eigendommen door misleiding, maar haar advocaat gaat nog in beroep tegen het vonnis.

Het bericht Vrouw faket kanker en krijgt drie maanden cel verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels