HomeNieuwsBizarVrouw doet opmerkelijke vijftiende-eeuwse ontdekking met metaaldetector

Vrouw doet opmerkelijke vijftiende-eeuwse ontdekking met metaaldetector

In het Engelse Lincolnshire heeft de 42-jarige Lisa Grace een middeleeuws juweel teruggevonden. Ze wandelde rond over een omgeploegd veld toen haar metaaldetector een sterk signaal gaf. Na even zoeken vond Grace een sierlijke gouden hoedspeld die mogelijk werd gedragen door een Engelse koning.

Historici denken dat de pin toebehoorde aan de Engelse koning Edward IV of een van zijn gezanten. Die droegen vergelijkbare juwelen tijdens zijn regeertijd van 1460 tot 1483. De hoedspeld zou volgens kenners omgerekend 17.350 euro waard zijn. Lisa Grace ontdekte het middeleeuwse juweel, dat in onberispelijke staat verkeert, toen ze er op uit trok met haar metaaldetector.

Stralende zon

Volgens experts werd het juweel gemaakt aan het eind van de vijftiende eeuw. Het ontwerp symboliseert een stralende zon, het embleem van Edward IV. Ze denken dat de hoedspeld verloren is gegaan tijdens een hevige veldslag, want zijn regeerperiode was gevuld met machtsstrijd en conflicten. Veel daarvan vonden plaats in de regio van Lincolnshire.

In het midden van de pin zit een paarse amethiststeen, een favoriet van de koning. Sommige specialisten speculeren daardoor dat Edward IV zelf de hoedspeld kwijtspeelde. De pin lijkt sterk op een zeer vergelijkbaar juweel, dat afgebeeld staat op een portret van de koning. Grace besloot alvast het kostbare object te veilen.

Het bericht Vrouw doet opmerkelijke vijftiende-eeuwse ontdekking met metaaldetector verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels