HomeNieuwsBizarVrouw bevalt twee keer op één maand

Vrouw bevalt twee keer op één maand

Amper 26 dagen nadat haar eerste kind werd geboren, is een vrouw in Bangladesh nog eens bevallen, deze keer van een tweeling. Uit nader onderzoek blijkt dat de 20-jarige Arif Sultana een dubbele baarmoeder heeft. 

Het zal je maar overkomen. Een maand geleden beviel Sultana, in een ziekenhuis in het zuiden van Bangladesh van een jongen. De bevalling verliep uitstekend, waardoor de kersverse moeder en haar baby al snel naar huis mochten. Maar enkele weken later moest ze al opnieuw naar het ziekenhuis, dit keer met hevige buikklachten.

De dokters onderzochten wat er aan de hand was en deden een echografie. Sultana bleek een dubbele baarmoeder te hebben, elk met een eigen eileider en eierstok. Bij de bevruchting werden er drie eicellen bevrucht: één in de ene baarmoeder en twee in de andere. “We waren heel geschokt en verrast. Ik had nog nooit zoiets gezien”, vertelt gynaecoloog Sheila Poddar tegen BBC. Er zaten dus nog twee baby’s in de buik en er werd onmiddellijk overgegaan tot een spoedkeizersnede, waarmee de kindjes ter wereld kwamen. Sultana en haar man kregen naast hun eerste zoontje plots nog een jongetje en een meisje erbij.

Geldprobleem

De dubbele zwangerschap zou meteen zijn opgevallen als de vrouw tijdens haar zwangerschap een echografie had ondergaan, maar volgens een dokter gebeurde dat niet omdat het koppel “heel arm” is. De kindjes en Sultana stellen het goed, maar de ouders maken zich wel zorgen over hun financiële situatie. Volgens AFP verdient haar man slecht 62 euro per maand, maar hij blijft optimistisch: “Het is een mirakel van Allah dat al mijn kinderen gezond zijn. Ik zal mijn best doen om ze gelukkig te maken.”

Het bericht Vrouw bevalt twee keer op één maand verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels