Vind ons op

Zita

Vorig jaar bijna dood, nu eremetaal op Winterspelen

Bizar

Vorig jaar bijna dood, nu eremetaal op Winterspelen

Mark McMorris heeft dit weekend de bronzen plak behaald op de Olympische Winterspelen. Op zich niet opmerkelijk, was het niet dat de Canadees een jaar geleden nog voor zijn leven aan het vechten was. “Ik was er zeker van dat ik toen ging sterven,” zegt de atleet.

Zo’n elf maanden geleden lag McMorris in het ziekenhuis met een gebroken kaak, een gescheurde milt, inwendige bloedingen, een klaplong en meerdere gebroken botten. Allemaal omdat hij op zijn snowboard een inschattingsfout maakte en in de lucht tegen een boom knalde.

Al eerder meegemaakt 

Op datzelfde snowboard vloog hij nu richting het brons in de slopestyle. Een hele tijd snowboardde de Canadees zelf voor de eerste plek, maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats. Samen met landgenoot Max Parrot, die tweede werd, behaalde hij de eerste medailles voor Canada.

Het is niet de eerste serieuze val die McMorris maakte. In 2016 brak hij al eens zijn dijbeen. Toen moesten de dokters een metalen staaf in zijn been inplanteren. Ook de bronzen medaille heeft hij ooit al gewonnen, op de vorige Winterspelen in Sotsji.

Meer in Bizar

To Top