HomeNieuwsBizarVoor dit koppel is het al maandenlang Kerstmis

Voor dit koppel is het al maandenlang Kerstmis

Stel, je krijgt plotseling een gratis pakje van Amazon. En nog één en nog één. Het klinkt te goed om waar te zijn, maar dat is wat het Amerikaanse koppel Kelly en Mike Gallivan overkwam.

Toen de 68-jarige Kelly Gallivan in oktober een pakje kreeg van koerierdienst Amazon, keek ze verbaasd op. In de doos zat een USB-kabel, iets wat de bejaarde dame nooit besteld had. Ook had ze er niet voor betaald. “Ik koop geen technologisch gedoe”, aldus de vrouw.

Twintig pakjes

Het bleef niet bij die ene USB-kabel. Een televisiehoes, een computergestuurde stofzuiger, een speaker en lampen voor in je tent: sinds oktober kwamen al meer dan twintig pakjes aan op naam van Kelly Gallivans man.

“Eerst vonden we het wel raar, dan grappig en nu is het gewoon ronduit eng”, reageert Kelly in The Washington Post. “We willen die rotzooi helemaal niet. Oké, er zitten fatsoenlijke dingen tussen, maar we moeten het niet hebben. We voelen ons er super oncomfortabel bij.”

Geheimzinnige verkoper

Volgens Amazon is er een logische verklaring voor de geschenken. Een mysterieuze verkoper wil op deze manier zijn producten een betere ranking geven. Dat werkt wellicht als volgt: de verkoper plaatst zijn producten op Amazon. Zodra die aangekocht worden, krijgt de verkoper een betere reputatie op de website, waardoor zijn of haar spullen hoger in de rangschikking terechtkomen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels