HomeNieuwsBizarVier studenten vermoord in VS: DIT weten we tot nu toe (video)

Vier studenten vermoord in VS: DIT weten we tot nu toe (video)

De gruwelijke moord op vier studenten in hun studentenhuis is nog steeds niet opgelost. Elke dag komen er nieuwe details naar boven, maar een verdachte of motief is er nog altijd niet. Wat weten we tot nu toe?

Op zondag 13 november werden de lichamen van de 20-jarige Ethan Chapin, de 21-jarige Madison Mogen, de 20-jarige Xana Kernodle en de 21-jarige Kaylee Goncalves ontdekt in een studentenhuis niet ver van de campus van hun universiteit, de University of Idaho. Drie van de slachtoffers – Madison, Kaylee en Xana – woonden in het studentenhuis, Ethan was er op bezoek. Hij en Xana vormden een koppel.

Uit de lijkschouwing blijkt dat de vier om het leven zijn gebracht met «een relatief groot mes». Alle vier hadden ze meerdere steekwonden, geen enkel slachtoffer werd seksueel misbruikt. De vier werden aangetroffen in hun bed, wat doet vermoeden dat ze aan het slapen waren toen ze werden aangevallen. De lijkschouwer, Cathy Mabbutt, gelooft dat minstens één van de slachtoffers zich verweerd heeft. Het moordwapen, het mes dus, werd nog niet teruggevonden.


Andere huisgenoten

Tijdens de aanval waren nog twee andere huisgenoten thuis, zij werden niet aangevallen. Het gaat om twee vrouwen. Speurders gaan er niet van uit dat deze twee studentes iets te maken hebben met de moordpartij. Maar de hulpdiensten werden pas net voor de middag gebeld, terwijl de vier studenten in de vroege ochtend al werden vermoord. Er wordt vermoed dat de twee andere studenten door de aanval heen hebben geslapen, al heeft de politie dat nog niet bevestigd.

Telefoontjes

De politie heeft ook ontdekt dat Kaylee die ochtend zeven keer naar haar vriend, Jack DuCoeur, heeft gebeld. Het eerste telefoontje vond plaats om 2u26, en de zes volgende telefoontjes vonden in de 26 minuten daarna plaats. Het laatste telefoontje dateert van 2u52. Jack zou door de telefoontjes heen hebben geslapen. De familie van Kaylee staat alleszins voor de volle 100% achter Jack: «Hij heeft hier helemaal niets mee te maken», klinkt het. De zus van Kaylee zegt ook dat het niet ongewoon was van Kaylee om iemand zo vaak te bellen: «Ze belde tot je opnam, zelfs als het maar om een banale vraag ging».

De politie focust zich tijdens het onderzoek ook op telefoondata en sociale media. Zo willen de speurders erachter komen wie er in de directe omgeving was op het moment van de moorden.

Zaterdagavond

De avond voor de feiten waren Ethan en Xana naar een feestje geweest van de ‘Sigma Chi fraternity’, van 20u tot 21u. Kaylee en Madison waren samen rond 23u naar een bar gegaan, waar ze tot 1u30 bleven. Op videobeelden is te zien hoe de twee studentes 10 minuten later aan een foodtruck staan en wat babbelen met omstaanders. Ze werden thuis afgezet door een ‘private party’, aldus de politie. De vier studenten waren allemaal terug in het studentenhuis rond 1u45.

Geen arrestaties

Op dit moment heeft de politie nog niemand gearresteerd en zijn er nog geen verdachten. Wel heeft de politie al tal van mensen uitgesloten. Zo was er een man die opdook in het filmpje aan de foodtruck, hij zoch even contact met Kaylee en Madison, en waren er natuurlijk ook de twee andere huisgenoten die de aanval overleefden.


De politie sluit niet uit dat er meerdere mensen betrokken zijn bij de moordpartij.

Politie neemt woorden terug

In eerste instantie verklaarde de politie dat er geen gevaar was voor de gemeenschap van Moscow, en dat het wellicht om een passioneel drama ging. Maar die woorden hebben de autoriteiten alweer ingeslikt. Toch denkt de politie dat de moordenaar (of moordenaars) de vier slachtoffers al in het vizier had.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/vier-studenten-vermoord-vs-dit-weten-we-tot-nu-toe-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels