HomeNieuwsBizarVIDEO. Vreemde penalty van Ronaldo: toeval of speciale techniek?

VIDEO. Vreemde penalty van Ronaldo: toeval of speciale techniek?

Real Madrid won deze week in de Champions League met 3-1 tegen Paris Saint-Germain. Het eerste doelpunt van de Madrilenen was een strafschop van Cristiano Ronaldo, die na de match hét gespreksonderwerp was.

Ronaldo bracht Real Madrid langszij met een staalharde penalty. Niet alleen de vraag of de strafschop terecht was, maar vooral de beweging van de bal was voer voor discussie. Vlak voor de Portugees de bal raakt, springt de bal namelijk een paar centimeter omhoog.

Manchester United

De verklaring lijkt voor de hand te liggen: Ronaldo zet zijn linkervoet hard neer naast de bal, waardoor het penaltypunt een beetje beweegt. Rio Ferdinand, een ex-ploeggenoot van de superster, heeft een andere theorie.

Ferdinand speelde nog samen met Ronaldo bij Manchester United en vertelt op de Engelse zender BT Sport dat hij de truc al kende. “Hij deed dat in Manchester soms al op training. Ik durf niet te zeggen of hij het ook echt bewust wilde doen in deze match, maar het is echt zo dat hij het op training deed. Ik zweer het je, al klinkt het misschien gek”, klinkt het bij de Brit.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels