HomeNieuwsBizarVIDEO. Urban explorer ontdekt verlaten Eurostar aan Belgische grens

VIDEO. Urban explorer ontdekt verlaten Eurostar aan Belgische grens

In het Franse Valenciennes heeft Youtuber AdcaZz een verlaten Eurostar ontdekt. De hogesnelheidstrein ligt in een bos nabij de Belgische grens. Volgens Eurostar staat de trein er maar tijdelijk.

AdcaZz ontdekte de Eurostar 3018 in Valenciennes, op slechts tien kilometer van de Belgische grens. Het is niet de eerste vondst van Youtuber AdcaZz. De Parijzenaar is een fervent urban explorer en maakt vooral filmpjes van verlaten plaatsen en gebouwen die niet voor het publiek toegankelijk zijn. Zijn Youtube-beelden werden al meer dan 1,3 miljoen keer bekeken.

Rijp voor de sloop

De Eurostar is al niet meer in gebruik sinds 2014 en heeft dertien wagons. Sommige delen van de trein lijken al bezocht door vandalen, maar de meeste wagons zijn toch nog intact. “Het is schandalig dat dit hier zo wordt achtergelaten. Er zijn nog veel onderdelen die hergebruikt kunnen worden”, vertelt AdcaZz aan France 3. Intussen heeft Eurostar al gereageerd dat het om een tijdelijke stelplaats gaat tot de tijd rijp is om het toestel af te breken. Eurostar opereert sinds 1994 tussen Londen, Parijs en Brussel.

Het bericht VIDEO. Urban explorer ontdekt verlaten Eurostar aan Belgische grens verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels