HomeNieuwsBizarVIDEO. In Japan kan je een 9 meter hoge robot huren

VIDEO. In Japan kan je een 9 meter hoge robot huren

Alles is mogelijk in Japan, ook een 9 meter grote robot die je gewoon kan huren. De machine kan rondwandelen, een luchtdrukpistool afschieten en biedt de bestuurder een panoramisch uitzicht aan van in de cockpit.

Beeld je de robot in die de Power Rangers samen vormen als ze een uitvergrote slechterik moeten verslaan. Dat soort creatie kan je zomaar huren in Japan. Het gevaarte is eigendom van het bedrijf Sakabira, dat zich specialiseert in de productie van machines.

Schudden met dat kontje

De LW-mononofu is bijna 9 meter groot, 4 meter diep en meer dan 4 meter breed. Hij kan wandelen, zijn armen bewegen, een luchtdrukgeweer afschieten en draaien aan zijn middel. De bestuurder, die in het hoofd moet plaatsnemen, kan via een monitor 360 graden rondom de robot kijken. De machine weegt meer dan 7.000 kilogram.

Sakabira biedt niet alleen de LW-monofu aan, maar heeft ook nog andere modellen. Zo is er de Landwalker, die lijkt om een robot uit Transformers, maar dan met twee benen. Kinderen met een passie voor elektronica kunnen een model huren van 1,6 meter groot.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels