HomeNieuwsBizarVermiste tiener duikt na twee jaar op uit het niets

Vermiste tiener duikt na twee jaar op uit het niets

In 2016 verdween de 15-jarige Aubrey Jayce Carroll van de wereldbol. Zijn moeder gaf hem op als vermist en vreesde het ergste. Twee jaar later is de tiener terecht. Wat heeft hij in die tijd gedaan?

Aubrey Jayce Carroll is op 17-jarige leeftijd opnieuw onder de levenden. De voorbije twee jaar was de jonge Amerikaan compleet spoorloos. In 2016 bezocht de tienerjongen een vriend na school, maar hij keerde die dag niet terug naar huis. Zijn moeder stapte naar de politie die een speurtocht begon.

Pas op 10 april 2108 vond de politie een Facebook-account die door Aubrey werd aangemaakt onder een valse naam. “We ontdekten dat Aubrey onder een valse naam verschillende keren in aanraking is gekomen met de arm der wet”, zegt een woordvoerder aan nieuwssite news.com.au. De autoriteiten wilden niets ondernemen tot hij opnieuw in de fout ging, zodat ze hem konden arresteren.

Een familielid van de tiener kon echter niet wachten tot de politie hem zou opsporen, dus stuurde ze Aubrey een bericht via Facebook waarin ze hem smeekte contact op te nemen met zijn ouders. De jongen vreesde dat de politie hem zou arresteren, maar die garandeerden het tegendeel.

Afgelopen maandag was het zover. Aubrey belde zijn moeder op om af te spreken. Na meer dan twee jaar kon de vrouw haar zoon opnieuw omarmen. “Ik wil jullie allemaal bedanken voor al jullie gebeden en om te zorgen voor mijn mama. Ik apprecieer dat. Ik ben oké. Ik heb altijd gelachen en dat moeten jullie ook doen”, vertelt de intussen 17-jarige aan de pers.

Verbazingwekkend verhaal

Wat Aubrey in de voorbije periode meekgemaakt heeft, blijft voorlopig een mysterie. “Zijn verhaal is absoluut verbazingwekkend. Hij heeft dingen gezien en gedaan die je mond doen openvallen.” Toch houdt commissaris Dix de lippen stijf op elkaar over wat er zich in die twee jaar precies afspeelde. “Het is aan hem om te vertellen wat er is gebeurd. Dat zal hij doen wanneer de tijd rijp is.”

Het bericht Vermiste tiener duikt na twee jaar op uit het niets verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels