HomeNieuwsBizarVals raketalarm in Hawaï leidt tot onverwacht en pikant gevolg

Vals raketalarm in Hawaï leidt tot onverwacht en pikant gevolg

De melding over een dreigende raketaanval op Hawaï heeft veel inwoners de schrik van hun leven bezorgd. Toen bleek dat het om een vals alarm ging, voelden veel mensen dan ook de neiging om wat stoom af te blazen. Dat blijkt ook uit cijfers van Pornhub.

Zaterdagochtend om 8u07 werd in Hawaï plots alarm geslagen over het gevaar van een raketaanval op de eilanden. In eerste instantie liep zowat iedereen in paniek de straat op, gingen ze op zoek naar een schuilplaats of beleefden ze een emotioneel afscheid met een geliefde.

Toen de onheilspellende melding na veertig minuten werd herroepen, was de opluchting dan ook groot. Dat was zelfs merkbaar bij Pornhub. Vanaf dat het verlossende bericht werd uitgestuurd, merkte de erotische site een opvallende stijging in het aantal bezoekers. Na een kwartiertje was er zelfs een hoogtepunt, met 48% meer bezoekers dan op een normale zaterdagochtend.  

Flater

De oorzaak van het vals alarm? Blijkbaar had een werknemer van de dienst Emergency Management Agency een verkeerde knop ingediend. “Dit mocht niet gebeuren”, reageert gouverneur David Ige bij znder CNN. “Het was een foutje tijdens een standaardprocedure bij de verandering van een shift. We gaan alle gebeurtenissen die plaatsvonden nu onderzoeken.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels