HomeNieuwsBizarTiener steelt kredietkaart van vader om te gokken

Tiener steelt kredietkaart van vader om te gokken

Een Britse jongen heeft in totaal meer dan 90.000 euro van zijn ouders gestolen om zijn gokverslaving mee te financieren. Zijn vader ontdekte de verslaving veel te laat en moet nu opdraaien voor de schulden.

De jongen begon online te gokken nadat hij met zijn vader naar een voetbalmatch was gaan kijken in het Wembley stadion. Daar verschenen advertenties voor online bookmakers op de panelen rond het veld. De tiener hoorde andere jongens opscheppen over het geld dat ze al hadden gewonnen en wilde zelf ook een gokje wagen. Hij nam foto’s van de visitekaartjes van zijn vader en maakte een account aan op naam van zijn ouders.

Net zo verslavend als drugs

Binnen enkele dagen was hij verslaafd. Hij kreeg naar eigen zeggen een enorme high van zijn overwinningen en speelde voor steeds meer geld. “Ik had er geen idee van dat gokken zo verslavend kon zijn als roken of drugs. Het leek me leuk en ik dacht dat ik er geld mee zou verdienen”, vertelt hij aan de Britse krant The Daily Mail.

De jongen verloor in totaal meer dan 90.000 euro, maar is nu in behandeling voor zijn verslaving. Zijn ouders moesten een lening aangaan bij de bank om de schulden te kunnen afbetalen. “We hebben geluk dat we niet alles kwijt zijn geraakt”, zegt zijn vader.

Het bericht Tiener steelt kredietkaart van vader om te gokken verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels