Vind ons op

Zita

Texaanse politie moet limonadekraampjes met rust laten

Bizar

Texaanse politie moet limonadekraampjes met rust laten

Veel Amerikaanse kinderen verdienen in de zomer zakgeld met het verkopen van limonade op straat. In Texas was die praktijk een tijdlang verboden maar dankzij een speciale wet is het nu terug toegelaten, meldt CNN.

Het was de Texaanse gouverneur Greg Abbott, een Republikein, die begin deze week zijn handtekening zette onder een wet waardoor kinderen weer met een gerust hart limonade op straat kunnen verkopen. “Tot nu toe mochten Texaanse kinderen geen limonade op straat verkopen. We hebben een wet goedgekeurd omdat de politie maar al te vaak zulke limonadekraampjes verwijderde”, heeft Abbott op Twitter verklaard.

Vergunningsplicht

In 2015 zorgde het verbod voor controverse toen de politie het limonadekraampje van twee Texaanse kinderen liet opruimen. Volgens de arm der wet beschikten de twee meisjes, 7 en 8 jaar oud, niet over een goedkeuring van het Texaanse ministerie van Volksgezondheid om ongekoelde dranken te verkopen.

De toenmalige politiechef Clyde Carter putte zich uit in excuses nadat de ouders hun beklag deden. “We kunnen niet anders dan de lokale gezondheidswetten volgen. De meisjes hebben een vergunning nodig om limonade te verkopen”, klonk het.

Het bericht Texaanse politie moet limonadekraampjes met rust laten verscheen eerst op Metro.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in Bizar

To Top