HomeNieuwsBizarStudente denkt dat ze in bed ligt met haar vriend, tot ze...

Studente denkt dat ze in bed ligt met haar vriend, tot ze zijn gezicht ziet

Een Amerikaanse eerstejaarsstudente heeft de nachtmerrie van haar leven meegemaakt toen ze intiem was met wie ze dacht dat haar vriend was. Het bleek iemand anders te zijn. En volgens de wet deed die man vreemd genoeg niets illegaals.

Abigail Finney zal de nacht van 11 februari 2017 nooit meer vergeten. De 19-jarige studente was toen enkele weken samen met haar vriendje, die ook studeerde aan de Purdue University in Indiana. Hij vroeg of ze zin had om een avondje te chillen op zijn studentenkamer, samen met nog enkele vrienden van hem. Dat deed ze, en hoewel iedereen stevig in de drank vloog, bleef zij nuchter. Toen ze moe werd, kroop ze in het bed op de kamer en viel ze in slaap.

Akelige ontdekking

Plots werd ze wakker door een hand dat van achter haar over haar borsten streelde. Ze liet het begaan. Ze waren stil en iedereen was aan het slapen. Hij bewoog met zijn hand in haar onderbroek en raakte haar vagina aan. Ze nam zijn penis vast en duwde hem in haar vagina. Na een minuut stopte ze en zei ze dat ze naar het toilet moest. Toen ze terugkwam, zag ze dat niet haar liefje, maar een vriend van hem, Grant, in haar bed lag. “Ik weet nog hoe hij grinnikte naar me. Het was een akelig zicht. Ik wist niet wat er aan de hand was. Ik draaide helemaal door”, vertelt ze op Buzzfeednews.com.

Ze zag dat haar sleutels weg waren, dus rende ze naar haar kamer, waar ze haar vriend zag slapen in haar bed. “Hoe lang lig je hier al?”, vroeg ze paniekerig. Hij legde uit dat hij niet in slaap raakte bij haar omdat hij te weinig plek had en dat hij uren geleden al in haar kamer was gaan liggen. Abigail vertelt hem wat er gebeurd is, waarop haar vriend razend de deur uit vliegt en Abigail alleen overblijft in haar kamer. Ze vroeg zich af of ze verkracht was. “Het voelde verkeerd. Maar ik wist niet of het illegaal was”, legt ze uit.

Vrijgesproken

Volgens de letter van de wet deed Grant niets verkeerd, hoewel hij later wel toegaf dat hij wist dat Abigail geen toestemming had gegeven om seks te hebben met hem. In Indiana spreekt men immers enkel van verkrachting als het onder dwang of bedreiging gebeurt, als het slachtoffer mentaal gehandicapt is, of als het slachtoffer niet weet of hij of zij verkracht wordt. Abigail wist dat ze seks had, maar ze wist niet dat het met iemand anders dan haar vriend was.

Bijgevolg werd Grant vrijgesproken, tot groot ongenoegen van Abigail. “Ik ben er zeker van dat hij gestraft zou worden in een staat waar ‘verkrachting’ anders gedefinieerd wordt”, aldus Abigail, die mentaal door een diep dal is gegaan door wat haar werd aangedaan. Abigail heeft een verzoek ingediend om de definitie van ‘verkrachting’ aan te passen in de staat Indiana, zodat een gelijkaardige situatie nooit meer kan voorkomen in de toekomst.

Grant werd gelabeld als ‘persona non grata’ en studeert niet langer aan de Purdue University. “Hij heeft enkel zijn excuses aangeboden aan mijn vriend. Niet aan mij”, klinkt het nog.

Het bericht Studente denkt dat ze in bed ligt met haar vriend, tot ze zijn gezicht ziet verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels