Vind ons op

Zita

Bizar

Stad Cleveland krijgt gratis bier als NFL-team eindelijk wint

Het biermerk Bud Light heeft in de Amerikaanse stad Cleveland een tiental koelkasten vol bier gezet die automatisch openen als het NFL-team Cleveland Browns wint. Dat is wel al meer dan anderhalf jaar geleden. De actie is onderdeel van de belofte van het bedrijf om heel de stad gratis bier te geven als de Browns nog eens zegevieren.

Verschillende straten in de Amerikaanse stad Cleveland hebben een opmerkelijke toevoeging gekregen. Bud Light heeft er een koelkast neergezet, tot de nok gevuld met bier. De kasten zijn nu nog op slot, maar kunnen vanop afstand geopend worden. Dat zal enkel gebeuren als het bedrijf een belofte moet inlossen en die is: gratis bier voor iedereen als de Cleveland Browns een competitiewedstrijd winnen.

De Browns zijn het lokale american footballteam en hebben er een beschamend slechte reeks opzitten. Vorig seizoen sloten ze af met 0-16. Dat zijn 0 overwinningen en 16 nederlagen. Genoeg reden om de inwoners een hart onder de riem te steken, dacht Bud Light.

(lees verder onder de foto)

AFP / D. Prokop

Onder ouderlijk toezicht

De koelkasten staan wel op strategische plaatsen opgesteld. Enkele staan in het stadion van de ploeg. De andere werden verdeeld over de stad en de buitenwijken, maar enkel op locaties waar toezicht wordt gehouden door iemand van minstens 21 jaar oud. Dat is namelijk de minimumleeftijd om te drinken in de Verenigde Staten. Elke kast bevat 200 flesje Bud Light.

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf met de stunt uitpakt. Toen Philadelphia vorig jaar de Superbowl, de finale van de NFL-competitie, won tegen New England, werd de stad ook al getrakteerd door Bud Light. Een team van het biermerk trok toen naar de overwinningsparade en gaven rondjes in cafés. Ze lieten mensen ook bier kopen en de rekening naar hen opsturen.

Het bericht Stad Cleveland krijgt gratis bier als NFL-team eindelijk wint verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top