Connect with us

Zita

Spoorwegbeheerder deelt foto van levensgevaarlijke actie van meisjes

Bizar

Spoorwegbeheerder deelt foto van levensgevaarlijke actie van meisjes

De Britse Spoornetbeheerder Network Rail heeft een foto gedeeld van twee meisjes die zich op de treinsporen bevinden. Met hun campagne willen ze meer bewustzijn creëren rond de gevaren van spoorlopen.

Het levensgevaarlijke tafereel speelde zich af in Horsham, een Engelse stad in het noorden van het shire-graafschap West Sussex. Op de foto, die dateert van 4 mei, zien we twee meisjes die zich achteloos op een spoorwegovergang bevinden. Eentje van hen ligt zelfs neer terwijl ze op haar smartphone bezig is.

Praten over problematisch gedrag

Spoorwegbeheerder Network Rail deelde de foto bewust om mensen te waarschuwen voor de mogelijke gevaren. «Op die plek passeren treinen vaak aan snelheden tot 138 km/u. Als een trein tegen dergelijke snelheden remt, komt hij pas na honderden meters volledig tot stilstand. Veel jonge mensen beseffen dat niet. Met behulp van camerabeelden kunnen we de identiteit achterhalen van mensen die zo’n gevaarlijke toeren uithalen en kunnen we er met hen over praten. Dat doen we veel liever dan ons personeel te moeten leren omgaan met de gevolgen van jonge mensen die op die manier sterven», vertelt Nicola Dooris van Network Rail aan BBC.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/spoorwegbeheerder-deelt-foto-van-levensgevaarlijke-actie-van-meisjes

Meer in Bizar

To Top