HomeNieuwsBizar‘Snapchat misvorming’ is verontrustende nieuwe trend in plastische chirurgie

‘Snapchat misvorming’ is verontrustende nieuwe trend in plastische chirurgie

Vrouwen die naar de plastische chirurg trekken, nemen almaar vaker selfies van zichzelf mee waar een snapchatfilter op is toegepast. Ze eisen dan van de dokter om hen er in het echt ook zo te laten uitzien. Een zorgwekkende trend volgens de chirurgen zelf.

Er is al veel inkt gevloeid over hoe sociale media ons zelfbeeld beïnvloeden en nu nemen plastische chirurgen ook echt een trend waar. Patiënten komen met gefilterde foto’s van zichzelf om te tonen hoe ze er willen uitzien. Een chirurg noemt het verschijnsel ‘Snapchat misvorming’.

“Er is een probleem met mensen die vergeten hoe ze er echt uitzien”, vertelt Renee Engeln, professor Psychologie van Northwestern University, aan Huffington Post. “Ze schrikken dan wanneer ze zichzelf in een spiegel zien in plaats van op een selfie. Vroeger waren geperfectioneerde foto’s iets voor bekendheden in magazine’s. Sociale media hebben dat veranderd.”

Gladdere huid en vollere lippen

Sommige chirurgen zien geen graten in de nieuwe trend. Ze zeggen dat er altijd een onmogelijk schoonheidsideaal zal bestaan en dat dit gewoon een verschuiving is. De populairste filters zijn die waar je huid gladder van wordt en je ogen en lippen groter op lijken.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels