Vind ons op

Zita

Bizar

Revolutionaire loopschoen mist hak

Nee, je ziet het niet verkeerd. Deze schoen mist wel degelijk zijn hak. Het ontwerp zou de looppresaties bevorderen en letsels vermijden.

De Spaanse start-up FBR ontwikkelde de loopschoen. Projectleider Franc Beneyto vond inspiratie voor de schoen in het boek ‘Lopen met de Kenianen’ van Adharanand Finn. De auteur onderzocht waarom Kenianen minder blessures krijgen terwijl ze toch meer lopen. Finn kwam er al snel achter dat Kenianen niet op hun hiel steunen.

Efficiëntere loopstijl

De loopschoen zonder hiel was geboren. Hardlopers die de schoen dragen belasten niet langer hun hiel, maar vooral het midden en de voorkant van de voet. Dat zou veelvoorkomende blessures bij de lopers moeten voorkomen. Uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat de schoen voor een natuurlijkere en efficiëntere loopstijl zorgt en dat het de sportprestaties bevordert.

Eigen bedrijfje

Maar niet iedereen was overtuigd. Traditionele sportmerken wilden de schoen namelijk niet op de markt brengen. Daarom besloot Beneyto om een start-up bedrijfje op te richten genaamd FBR. Dat staat voor Faster & Better Runners. Je kan een paar schoenen kopen via de website van FBR voor 139 euro.

Het bericht Revolutionaire loopschoen mist hak verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top