Connect with us

Zita

RECEPT. De meelworm belandt binnenkort in de winkelrekken, zo maak je hem klaar

Bizar

RECEPT. De meelworm belandt binnenkort in de winkelrekken, zo maak je hem klaar

Meelwormen associeer je misschien eerder met ongedierte dan voedsel, maar daar komt nu verandering in. Als inwoners van de EU mogen we de delicatesse binnenkort namelijk in de winkelrechten verwachten. De EU-landen stemden zopas in op een voorstel van de Europese commissie om de meelworm toe te laten als voedsel voor mensen.

Allemaal goed en wel, maar hoe gebruik je dat beestje in de keuken? De meelworm kan je als knapperig tussendoortje eten, maar je kan hem ook gebruiken als ingrediënt in pasta of een burger. Het insect is rijk aan eiwitten en kan daarom als vleesvervanger gebruikt worden. Tot nog toe werd de meelworm in Europa enkel gebruikt als voedsel voor dieren.

Milieuvriendelijk

Het insect is ook nog eens goed voor het milieu en het klimaat. Het eten van insecten is namelijk minder belastend dan het eten van vlees. Verder zijn er relatief weinig voedingstoffen nodig om ze te kweken en zorgen ze voor een lagere stikstofuitstoot.

Wil je het graag eens proberen? Hier vind je alvast een recept voor een meelwormenburger:

Ingrediënten

Voor 1 hamburger:

  • 100 g gehakt
  • 25 g gedroogde meelwormen
  • Een half ei
  • 1 el paneermeel

Bereiding

  • Meng het gehakt met het halve ei.
  • Doe daarna de gedroogde meelwormen bij het mengsel.
  • Maak het mengsel minder vochtig door er paneermeel bij te doen. Zo valt de burger niet uit elkaar en bakt hij makkelijker.
  • Laat een kwartier tot een halfuurtje rusten in de koelkast. Dit zorgt er ook voor dat de hamburger niet uit elkaar valt bij het bakken.
  • Bak de hamburger in een pan.
  • Leg de burger tussen een broodje, doe er nog wat groentjes bij en smakelijk!

Het bericht RECEPT. De meelworm belandt binnenkort in de winkelrekken, zo maak je hem klaar verscheen eerst op Metro.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in Bizar

To Top