HomeNieuwsBizarRapunzel, maar dan in het echt

Rapunzel, maar dan in het echt

Rapunzel is het sprookjesfiguur bij uitstek dat kan pronken met lange, blonde lokken. In het echte leven is die eer weggelegd voor de Poolse Malgorzata Kulczyk.

De 32-jarige Kulcszyk heeft die tot net boven haar enkels vallen. En we moeten toegeven: dat ziet er best indrukwekkend uit. Je kan haar dan ook gerust de levensechte Rapunzel noemen.

Je zou denken dat de Poolse al jaren spaart voor haar bijzondere coupe, maar niets is minder waar. Sinds ze een kind was, loopt ze al rond met haar dat net boven haar kont reikt. Pas sinds 2015 is er geen schaar meer in de buurt gekomen van haar kapsel. “Ik ging regelmatig naar de kapper voor de puntjes, maar op een bepaald moment wou niemand mijn haar nog knippen omdat het nog gezond was”, vertelt de vrouw.

Kulcszyk is niet van plan om ooit nog de schaar in haar lange haren te zetten. “Ik kan me dat gewoon niet inbeelden. Ikzelf met een kortere coupe… niemand zou me nog herkennen. Mijn haar is wat me herkenbaar maakt. Mensen reageren ook altijd positief. Waar ik ook kom, iedereen lacht naar me of strooit met complimenten.”

Geheim voor glanzende haren

De blondine wordt vaak bestookt met vragen, maar eentje steekt er met kop en schouders bovenuit. Hoe slaagt ze er in godsnaam in om haar indrukwekkende bos gezond en glanzend te houden? Haar geheim is een masker dat ze zelf maakt van kokosolie.

Enkele keren per week smeert ze haar hoofd in met dat masker. Na zo’n dertig minuten wast ze de lange lokken met een gewone shampo. Het enige wat er dan nog opzit, is het haar drogen. Een karwei dat maar liefst 20 minuten in beslag neemt. Je moet er wat voor over hebben, om door het leven te gaan als de levensechte Rapunzel.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels