HomeNieuwsBizarProef nu de combinatie van sushi en ijs

Proef nu de combinatie van sushi en ijs

Als je van ijs houdt en van sushi, bestaat vanaf nu de ideale combinatie voor jou. Sushi-ijs! Al moeten we er wel bij zeggen dat het eigenlijk ijs is in een sushivorm. 

Een Brugs ijssalon springt mee op de sushi-hype en biedt vanaf dit weekend sushi-ijs aan. Al ziet het ijs er vooral uit als sushi, en smaakt het naar verschillende ijssoorten. Je krijgt een schaaltje met daarop vier verschillende sushi-ijsjes, en een flesje chocoladesaus dat de soya-saus vervangt. “Er is een sorbet met mango, lychee en gember, een ijsje van witte chocolade en framboos, eentje met citroensorbet en matcha (een Japanse groene thee), en sesamzaad en dan nog een laatste met vanille-ijs met hazelnoten en aardbei”, zegt Chef Mathieu Eyckmans tegen VTM-nieuws.

Combinatie van lekkernijen

Sushi-ijs bestaat al langer in de Verenigde Staten, maar nu wordt het voor het eerst in ons land aangeboden. Mathieu Eyckmans trok speciaal naar Italië om vormpjes voor zijn ijs te kopen. “Ik eet heel graag sushi en natuurlijk ook ijs, dus wou ik een combinatie maken van twee dingen die ik graag lust. Sushi is ook heel populair en het ziet er ook leuk uit”, lacht de kok nog tegen VTM nieuws.

Het bericht Proef nu de combinatie van sushi en ijs verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels