HomeNieuwsBizarPostNL keurt DEZE ‘te pikante’ postzegel af

PostNL keurt DEZE ‘te pikante’ postzegel af

Het Nederlandse postbedrijf PostNL heeft een postzegel afgewezen waarop de borsten van een vrouw te zien zijn. Het gaat om een schilderij, maar PostNL vond de afbeelding te aanstootgevend.

De afbeelding is het werk van schilder Ap Kooister uit Den Helder. Op de postzegel staat een rondborstige, blonde dame met gepiercete borsten met ‘I love Den Helder’ erop.

Het idee om er een postzegel van te maken komt van postzegelverzamelaar Cees van der Wel, die grote fan is van het werk van Ap Kooister. “Hier in de straat zit het atelier van schilder Ap Kooistra. Ik had dit schilderij zien staan en dacht ‘dit is leuk’”, vertelt hij aan Algemeen Dagblad.

Aanstootgevend

PostNL vond het ontwerp minder leuk en besloot om zijn verzoek om er een postzegel van te maken af te keuren. “Dat heeft te maken met de algemene voorwaarden die van toepassing zijn bij het maken van een persoonlijke zegel. In dit specifieke geval is geoordeeld dat artikel 4.5 van toepassing was. Daar staat onder andere in dat de klant ertoe verplicht is geen afbeelding aan te leveren van onderwerpen die ingaan tegen de goede zeden of die kwetsend, beledigend of aanstootgevend kunnen zijn voor derden. Dit is best een pikant plaatje, met duidelijk zichtbaar gepiercete borsten. Daarom is het niet in behandeling genomen”, legt woordvoerster Dagna Hoogkamer uit.

Halfnaakte Doutzen Kroes

Bedenker Cees van der Wel is teleurgesteld door de beslissing, en al zeker omdat andere pikante plaatjes wél goedgekeurd werden. “Ik had dit nooit verwacht. Er zijn ook postzegels van een halfnaakte Doutzen Kroes, dat mag dan weer wel. En deze bevallige dame wordt afgekeurd. Er was juist heel veel vraag naar en ik had al bestellingen”, klinkt het.

Twitter / @nhdagblad

Het bericht PostNL keurt DEZE ‘te pikante’ postzegel af verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels