HomeNieuwsBizarPaus verkoopt Lamborghini ter waarde van 180.000 euro

Paus verkoopt Lamborghini ter waarde van 180.000 euro

Paus Franciscus heeft een Lamborghini gekregen van de makers van de sportauto’s. De wagen ter waarde van 180.000 euro zal verkocht worden en de opbrengsten gaan naar het goede doel.

De Lamborghini is met zijn witte kleur en gouden strepen – de kleuren van de Vaticaanse vlag – op maat gemaakt voor de paus. Hoewel we het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk doodgraag eens een ritje zien maken in de sportauto, gaat dat er toch niet van komen. Franciscus signeerde en zegende de bolide, maar hij is niet van plan het cadeau zelf te houden.

Veiling

De auto zal verkocht worden via het internationaal veilingshuis Sotheby’s. De opbrengsten daarvan gaan naar christenen die uit Irak zijn verdreven, naar slachtoffers van mensenhandel en prostitutie en naar Italiaanse goede doelen die medische hulp bieden in Afrika.

Hoewel de sportwagen op zich al een bescheiden 180.000 euro kost, zal een zegen van de paus de auto doen stijgen in waarde. Hetzelfde gebeurde bij een Harley Davidson-motor die hij in 2013 kreeg. Na zijn zegen werd de motor, die een aankoopprijs heeft van 13.000 dollar (zo’n 11.000 euro), geveild voor 327.000 dollar (zo’n 278.000 euro).

De Lamborghini zal dus jammer genoeg niet de nieuwe pausmobiel worden. Of de paus nog een testritje heeft gemaakt voor de auto af te geven, is niet bekend.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels