HomeNieuwsBizarPaus Fransiscus waarschuwt: noem Messi geen ‘God’

Paus Fransiscus waarschuwt: noem Messi geen ‘God’

Volgens velen is Lionel Messi de beste voetballer ooit, tenzij je een Ronaldo-fan bent natuurlijk. Paus Franciscus heeft de fans van het voetbalwonder gewaarschuwd. Volgens hem is het heiligschennis om Messi ‘God’ te noemen.  

Op de Spaanse televisiezender La Sexta waarschuwde de Paus om Messi geen ‘God’ te noemen. “In theorie is het heiligschennis, het mag niet gezegd worden, ik geloof het niet.” zei hij. Toen de presentator echter suggereerde dat hij wél geloofde dat Messi ‘God’ was, antwoordde paus Franciscus grinnikend: “Ik niet! Mensen zouden hem God kunnen noemen, net zoals ze  ‘Ik hou van je’ zouden kunnen zeggen, maar we kunnen alleen God echt aanbidden.”

Voetbalfan

Paus Franciscus staat bekend als voetbalfan en is een lid van de voetbalclub San Lorenzo in Buenos Aires. De paus ontmoette Messi, ook Argentijn, in 2013 en bewierookte hem als de grootste voetbalspeler ooit. Nog voor Pele, Diego Maradona en Cristiano Ronaldo. Maar hem als ‘God’ te bestempelen lijkt net een stapje te ver. “Hij is geweldig om naar te kijken, maar hij is ‘God’ niet”, zegt het hoofd van de Rooms-Katholieke kerk.

Messi heeft vijf Ballons d’Or achter zijn naam staan. De 31-jarige voetballer speelt al heel zijn carrière bij Barcelona, waar hij al tientallen prijzen pakte en records brak. Met Argentinië lukte het hem echter nog niet om de wereldbeker te winnen. Misschien verandert de paus dan van gedacht.

 

Het bericht Paus Fransiscus waarschuwt: noem Messi geen ‘God’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels