HomeNieuwsBizarOphef op Rotterdamse school door Barbies

Ophef op Rotterdamse school door Barbies

De ouders van een Rotterdamse basisschool zijn in rep en roer. De juf houdt er namelijk een enigszins aparte hobby op na en dat vinden de ouders niet kunnen. De kinderen worden thuisgehouden.

Per dag verschijnt een variërend aantal kinderen niet in de klas, maar “het zijn er meer dan vijf”, vertelt schooldirecteur Per Severin aan het Algemeen Dagblad. De basisschool draagt cultuur hoog in het vaandel, maar is toch het speelveld van een artistieke discussie.

Sexy Barbies

De bewuste juf van groep vijf maakt namelijk in haar vrije tijd ‘sexy Barbie’ kunst en dat vinden de ouders aanstootgevend. Op de Facebookpagina van de juf zijn schaars geklede Barbiepoppen te zien, neergezet in uitdagende poses. Ook zoenende Barbies en vooroverbogen poppen met doorschijnend decolleté passeren de revue. De ouders van de kinderen hebben een anonieme e-mail naar de directie gestuurd, waarin ze vragen in te grijpen. “Het is toch niet normaal dat een docent dit soort beelden verspreidt?” schrijven ze.

Prima leerkracht

Tot de directie actie onderneemt, worden de kinderen thuis gehouden. Schooldirecteur Severin heeft inmiddels de Onderwijsinspectie ingeschakeld. “Het gaat om een uitstekende leerkracht met een lange staat van dienst. Wat mijn leerkrachten in hun privéleven doen, is niet mijn zaak en zeker niet die van de kinderen – tenzij de privé-activiteiten botsen met onze schoolprincipes. Wat dat betreft zijn deze kunstwerken ‘oké’. Over kunst mag natuurlijk gediscussieerd worden. Maar zelfs als de meerderheid deze kunstwerken afstotelijk vindt, betekent dat niet dat ik een leerkracht weghaal voor de klas.”

Bron: Metro Nederland

Het bericht Ophef op Rotterdamse school door Barbies verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels