HomeNieuwsBizarOpa van 80 jaar vertrekt op Erasmus

Opa van 80 jaar vertrekt op Erasmus

Het komt niet vaak voor dat je een opa van 80 jaar nog op de schoolbanken ziet zitten, maar Miguel Castillo is de uitzondering op de regel. De gepensioneerde notaris  schreef zich drie jaar geleden in aan de universiteit en gaat nu zelfs op Erasmus.

Je bent nooit te oud om bij te leren. Iedereen kent de uitspraak wel, maar de Spaanse Castillo nam dat misschien iets te letterlijk op. De kwieke opa studeert ondertussen al drie jaar Geschiedenis met een bende jongeren, en hij haalt er nog elke dag evenveel plezier uit.

Hartstilstand

De aanleiding voor zijn ‘jeugdige hobby’? De bejaarde Spanjaard kreeg vijf jaar gelden een hartstilstand en moest met spoed geopereerd worden. Na de ingeep wilde hij iets omhanden hebben. “Ik wilde niet het leven leiden dat de meeste gepensioneerden hebben en dus ging ik studeren”, legt de oude man uit aan de Spaanse krant El Pais.

Castillo gaat bovendien geen enkele uitdaging uit de weg en trekt het volgende semester naar het Italiaanse Verona op Erasmus. ‘Opa Erasmus’ noemt iedereen hem nu al. Of hij dan ook de wilde feestganger gaat uithangen? “Ach nee, een pyjamafeest op mijn leeftijd zou wat raar zijn”, besluit hij al lachend.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels