HomeNieuwsBizarOnze politici googelen de vreemdste dingen: “Hoe win je de verkiezingen?”

Onze politici googelen de vreemdste dingen: “Hoe win je de verkiezingen?”

Zit je met een prangende vraag? Dan googel je het gewoon even. Alleen heeft de populairste zoekmachine ter wereld niet op alles een antwoord. Lastig, voor sommige politici.

De verkiezingen naderen met rasse schreden. In de aanloop naar 26 mei is het best wel leuk om te weten waar onze politici, naast campagne voeren, mee bezig zijn. Het Nieuwsblad polste via een vriendenboekje op hun site naar de laatste Google-zoekopdrachten van enkele politici.

Aanhangwagen voor biertransport

Zo googelde Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) onlangs “hoe je een mocktail met gember” moet maken. Zijn partijgenoot Rik Buyse was dan weer dringend op zoek naar een “aanhangwagen voor biertransport”. Michael Freilich, federaal kandidaat voor N-VA in Antwerpen, vroeg zich vreemd genoeg af “Waarom Marc Van Ranst zo gefrustreerd is”.

Bij Open VLD ging het er iets serieuzer aan toe. Martine Raets zocht via Google naar de “tekst van het Manifest van Oxford”. Niet onlogisch, aangezien die tekst de basis van het liberalisme vormt. Haar partijgenoot Aimé Schrauwen vroeg zich dan weer af waar je “kweekvlees kan kopen”.

Schuld van de sossen

Spectaculairder, of gekker, werd het dan weer bij Katia Segers (SP.A). Zij vroeg aan Google waarom “alles altijd de schuld van de sossen is?”. En Elias Kartout, N-VA-lijsttrekker in Brussel? Die schakelde Google in om te weten “hoe je de verkiezingen moet winnen”. Benieuwd of hij het gouden antwoord gevonden heeft.

Het bericht Onze politici googelen de vreemdste dingen: “Hoe win je de verkiezingen?” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels