HomeNieuwsBizarOntdek het Museum van de Verbroken Relaties

Ontdek het Museum van de Verbroken Relaties

Een liefdesbreuk te boven komen is nooit makkelijk. Spullen die je aan je ex doen denken, kan je dus missen als kiespijn. Dat idee is de basis van het Museum van de Verbroken Relaties. Laat de spullen daar achter en kom er nooit meer terug.

Het museum verzamelt spullen die mensen met een gebroken hart liever kwijt dan rijk zijn. Dat kan gaan van liefdesbrieven tot foto’s, elk vergezeld van aantekeningen, datums en locaties. Wie bovendien de behoefte voelt bekentenissen over de verbroken relatie te doen, kan terecht in het interactieve deel van de tentoonstelling.

Zeven jaar geleden richtten twee ex-geliefden uit Kroatië het museum in Zagreb op. Sinds vorig jaar is het Museum van de Verbroken Relaties ook in Los Angeles te vinden. Ook andere delen van de wereld hebben kennisgemaakt met het museum. De collectie is eerder op wereldtournee gegaan naar onder andere Azië en Zuid-Afrika.

Kenneth Hudson Award

Het museum viel al verschillende keren in de prijzen. Een ervan is de Kenneth Hudson Award, uitgereikt door het European Museum Forum (EMF). Deze prijs gaat naar een museum, project, persoon of groep personen die de meest ongewone, gedurfde en eventueel controversiële prestatie hebben neergelegd.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels