HomeNieuwsBizarOMG. Familie zet kerstboom op, maar ontdekt plots DIT dodelijke dier tussen...

OMG. Familie zet kerstboom op, maar ontdekt plots DIT dodelijke dier tussen de slingers (video)

Een Britse familie die in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad woont, beleefde de schrik van hun leven toen ze hun kerstboom opzetten. Tussen de mooie groene dennen hingen tenslotte niet enkels slingers en kerstballen, maar ook een van de dodelijkste en giftigste slangen ter wereld: de boomslang. Al wat ze wilden voor Kerst was een mooie kerstboom, maar ze kregen doodsangsten: «Ik had heel wat cadeautjes aan de kerstman gevraagd, maar geen meterslange giftige slang.»

Rob, Marcela en hun kinderen Edward en Sahara hadden net hun kerstboom opgezet wanneer ze het gevaarlijke wezen ontdekten die hun idyllische kerstdroom vernielde: «We hadden net onze kerstboom gedecoreerd en de kinderen waren cadeautjes onder de kerstboom aan het leggen. Daarna staken we ook de lichtjes aan. We waren ons harde werk aan het bewonderen toen mijn vrouw Marcela plots naar onze twee katten wees en zei dat ze dacht dat er misschien een muis in de boom zat, want de katten waren aan het staren», vertelde Rob aan de Britse krant The Mirror.

Een nare gast

Alleen bleek het niét om een muis te gaan: «Marcela ging kijken, verplaatste een kerstbal en plots stond ze oog in oog met een slang die haar recht aankeek.» Na wat opzoekwerk ontdekten ze al snel dat het om de levensgevaarlijke boomslang ging, een van de giftigste slangen ter wereld. Als je gebeten wordt door de boomslang, sluipt het gif langzaamaan naar binnen. Dat zorgt voor problemen met de bloedstolling, waardoor slachtoffers heel traag inwendig doodbloeden. Een beet kan fataal zijn als de medische diensten niet snel genoeg kunnen ingrijpen.

Gelukkig kon een slangenvanger erger voorkomen: «Het was geen gemakkelijke vangst. De slang was er vinnig en ze bleef maar op en neer bewegen rond de boom, terwijl ik met man en macht mijn kerstversiering probeerde te beschermen.»

Het voorval werd op beeld vastgelegd en gedeeld op YouTube. In die video is te zien hoe de slang gezellig mee kerst wil vieren door zijn hoofdje af en toe tussen de naalden uit te laten komen.


«Ik had heel wat cadeautjes aan de kerstman gevraagd, maar geen meterslange giftige slang», besloot Rob.

Een ware jingle bell, jingle bell, jingle bell shock dus.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/omg-familie-zet-kerstboom-op-maar-ontdekt-plots-dit-dodelijke-dier-tussen-de-slingers-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels