Vind ons op

Zita

OEPS. Meer dan 80 ontsnapte struisvogels racen door de straten van China (video)

Bizar

OEPS. Meer dan 80 ontsnapte struisvogels racen door de straten van China (video)

Bizarre beelden van een gigantische groep losgeslagen struisvogels zijn opgedoken. Afgelopen weken vonden zo’n tachtig reusachtige vogels de uitgang van de lokale boerderij in Chongzuo, China, waar ze opgesloten waren. In die opmerkelijke video is te zien hoe de struisvogels naar de horizon rennen en genieten van hun herwonnen vrijheid in de straten van Chongzuo.

De bewoners van Chongzuo beleefden afgelopen weekend een bijzondere nacht wanneer de straten overspoeld werden door een hoop struisvogels. Volgens de lokale media zou de deur van de struisvogel boerderij niet goed gesloten geweest zijn.

Gevaarlijke beesten

Er vielen geen gewonden. En dat mag een mirakel wezen, want struisvogels zijn geen onschuldige dieren. Wanneer ze zich bedreigd voelen, kan hun trap zo krachtig zijn dat ze er leeuwen mee kunnen doden. Daarnast kunnen ze een snelheid halen van maar liefst 70 kilometer per uur. Om maar te zeggen: je wil niet in een handgemeen verzeild geraken met die vogels.


Diezelfde nacht kon de eigenaar van de boerderij de meerderheid van zijn struisvogels opnieuw vangen, met wat hulp van de politie.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/oeps-meer-dan-80-ontsnapte-struisvogels-racen-door-de-straten-van-china-video

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top