HomeNieuwsBizarOEPS. Foto van Amerikaanse gouverneur in jurk duikt op net wanneer hij...

OEPS. Foto van Amerikaanse gouverneur in jurk duikt op net wanneer hij dragshows wil verbieden

De gouverneur van de Amerikaanse staat Tennessee, Bill Lee, wil zo snel mogelijk een wet ondertekenen die dragshows verbiedt. Tegelijkertijd moet de Republikein zich verantwoorden voor een schoolfoto uit 1977 waarop hij in een jurk te zien is. De foto werd afgelopen weekend op het internetplatform Reddit gedeeld onder de titel «Governor Bill Lee in Drag».

De geplande wet verbiedt entertainment voor volwassenen in het openbaar of in het bijzijn van minderjarigen. Dat omvat bijvoorbeeld optredens van strippers en gogodanseressen, maar ook imitatie van mannen of vrouwen, zoals dragshow, valt te lezen in de wettekst. Een overtreding zou de eerste keer als een wanbedrijf ( «misdemeanor») worden bestraft, de tweede keer als een zwaar misdrijf ( «felony»). Om de nieuwe wet in werking te laten treden, moet ze nog ondertekend worden door de gouverneur.

«Belachelijke vergelijking»

De 63-jarige Lee noemde op een persconferentie de vergelijking tussen de in het wetsvoorstel aangehaalde gevallen en de oude jaarboekfoto «belachelijk», schrijft de lokale krant The Tennessean. Hij gaf echter geen commentaar op de vraag of hij daadwerkelijk op de foto stond.

«Het wetsvoorstel beschemt kinderen expliciet tegen obsceen en geseksualiseerd entertainment, en proberen deze ernstige kwestie op een hoop te gooien met leuke schooltradities is oneerlijk en respectloos voor de gezinnen van Tennessee», aldus Lees woordvoerster Jade Byers aan The Tennnessean.

Hypocriet

Volgens nieuwszender NBC News noemden sommige dragartiesten de teurghoudendheid van de gouverneur om de jaarboekfoto te vergelijken met een dragshow hypocriet. «Hij zegt dat het goed is voor hetero’s om dit te doen, maar niet voor de homogemeenschap», zei Denis Sadler, die zelf al meer dan twintig jaar optreedt in dragshows. «Dat is de boodschap die hij de mensen geeft.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/wtf/oeps-foto-van-amerikaanse-gouverneur-jurk-duikt-op-net-wanneer-hij-dragshows-wil-verbieden

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels