HomeNieuwsBizarNoord-Korea moet New York nog 130.000 euro aan parkeerboetes

Noord-Korea moet New York nog 130.000 euro aan parkeerboetes

Noord-Korea heeft een rekening openstaan bij het stadsbestuur van New York van iets meer dan 130.000 euro. Het is de som van alle parkeerboetes van de Noord-Koreaanse diplomaten verzameld hebben.

Onderzoekjournalisten van NBC New York zijn de archieven van de stadsdienst ingedoken op zoek naar de boetes die diplomaten verzamelen. Aangezien het hoofdkwartier van de VN in de stad ligt, rijden er veel auto’s met speciale nummerplaten voor diplomaten in de stad rond. En wat blijkt: Noord-Korea is niet zo’n brave betaler.

In totaal moet het land nog ongeveer 156.000 dollar, of iets meer dan 130.000 euro, overdragen aan de stad New York. Het gaat over de som van meer dan 1.300 parkeerboetes, waarvan oudsten dateren van in 1999.

De Russen vinden hun portemonnee ook niet

Al is het land onder leiding van dictator Kim Yong-un niet de enige wanbetaler. Zo staat Syrië 362.550 dollar in het rood, moet Iran nog 184.987 dollar betalen en zijn Rusland en China de stad nog respectievelijk 104.231 dollar en 398.736 dollar schuldig.

Zelf ontkent Noord-Korea dat het weigert om de bekeuringen te betalen. Het team van NBC kon een Noord-Koreaanse gezant voor de VN spreken. Hij beweerde dat de cijfers vals waren, omdat New York de vergunning van een auto kan intrekken als het meer dan drie boetes op één dag krijgt. Maar die regel is pas ingevoerd in 2002 en het grootste deel van de boetes dateert van daarvoor.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels