HomeNieuwsBizarNieuw-Zeeland wil Russische spionnen het land uitzetten, maar vindt er geen

Nieuw-Zeeland wil Russische spionnen het land uitzetten, maar vindt er geen

De eerste minister van Nieuw-Zeeland en haar minister van Buitenlandse Zaken hebben een duidelijk standpunt ingenomen in het schandaal rond de vergiftiging van de Russische ex-spion in Groot Brittannië: actieve Russische geheime agenten moeten het land uit. Het enige probleem: ze vinden er geen.

In de nasleep van het schandaal rond de vergiftigde ex-Russische spion Sergei Skripal zetten verschillende landen Russische diplomaten en spionnen het land uit. Nieuw-Zeeland is die mening ook toegedaan, meldden de eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken. Maar daarbij stootten ze op een praktisch probleem.

“Als ze er waren, hadden we al actie ondernomen”

Volgens premier Jacinda Ardern zijn er namelijk geen Russische spionnen actief in het land. “Onze inlichtingendiensten melden dat er zich geen personen met dat profiel in ons land bevinden”, klinkt het. “Als ze er wel waren, hadden we al actie ondernomen.” Of de spionnen houden alles goed geheim, natuurlijk, wat toevallig een van de kwaliteiten van een spion is.

Buitenlandminister Winston Peters sluit zich aan bij de premier. “Als onderdeel van ons partnerschap met Groot-Brittannië blijven we mogelijke acties in de toekomst in beraad houden en blijven we ook in contact met onze internationale partners.”

Het bericht Nieuw-Zeeland wil Russische spionnen het land uitzetten, maar vindt er geen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels