Vind ons op

Zita

Nederland lanceert parfum om xtc te herkennen

Bizar

Nederland lanceert parfum om xtc te herkennen

De Nederlandse justitie heeft een eigen parfum genaamd XTACY gelanceerd. Met de flesjes met daarin de geur van xtc wil het Openbaar Ministerie mensen leren hoe ze drugslabs kunnen herkennen. 

De geur van xtc lijkt volgens het Nederlandse gerecht op die van anijs. “Als je anijs ruikt maar geen anijsmelk ziet, kan het ook een xtc-lab zijn”, zegt de woordvoerder. Dankzij XTACY leren mensen hoe ze een drugslab herkennen, waardoor ze de politie kunnen waarschuwen. Autoriteiten brachten XTACY in het centrum van Den Bosch op de markt. Ook premier Mark Rutte kreeg een monster.

Politiebureaus en gemeentehuizen

Omdat er veel druglabs worden opgerold in Noord-Brabant, is Den Bosch een bewuste keuze. “We hebben de afgelopen jaren wel gezien dat synthetische drugs worden geproduceerd in buitengebieden in het oosten en het noorden, maar historisch gezien worden de meeste gemaakt in het zuiden. Daarom brengen we deze geur onder de aandacht in het gebied waar het probleem voor iedereen duidelijk aanwezig is”, dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Het is de bedoeling dat politiebureaus en gemeentehuizen de flesjes krijgen en ze vervolgens verdelen onder de bevolking.

Het bericht Nederland lanceert parfum om xtc te herkennen verscheen eerst op Metro.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in Bizar

To Top