Vind ons op

Zita

Moordverdachte opgepakt nadat ze reageert op eigen opsporingsbericht op Facebook

Bizar

Moordverdachte opgepakt nadat ze reageert op eigen opsporingsbericht op Facebook

Je hebt slimme criminelen, domme criminelen en je hebt écht domme criminelen. Een vrouw, Lorraine Graves, uit de Amerikaanse staat Oklahoma, behoort tot die laatste categorie. Ze werd door de politie opgepakt nadat ze op Facebook reageerde onder haar eigen opsporingsbericht.

De politie van Tulsa, een stad met zo’n 400.000 inwoners in Oklahoma, had op Facebook aandacht voor Graves in de rubriek ‘Weekly Most Wanted’. Daarin wordt elke week een gezochte misdadiger uitgelicht.


Graves werd gezocht voor medeplichtigheid aan moord op Eric Graves eerder dit jaar. Het is onduidelijk wat de exacte relatie is tussen de twee. Lorraine Graves las overduidelijk mee, want een kleine twee uur later plaatste ze een comment onder haar eigen opsporingsbericht.

Graves dacht grappig te zijn en reageerde: «What’s where’s the reward money at.» Oftewel: «Waar is de beloning?» Een kapitale fout, die anderen opmerkten. Zo schreef iemand: «Je kunt beter van social media wegblijven, ze kunnen je namelijk volgen.» Een ander merkte op: «Zo grappig zal het niet meer zijn als je wordt vervolgd.»

Opgepakt

Een dag na de post werd Lorraine Graves ’s middags opgepakt door de politie en in hechtenis genomen. Daarmee heeft de politie alle betrokkenen bij de dodelijke schietpartij opgepakt. Jayden en Gabriel Hopson worden aangeklaagd voor moord en waren eerder al opgepakt.

Het lijkt Graves niet zo veel te doen. In een foto waarop ze opgepakt is lijkt ze te lachen. Inmiddels gaat haar domme actie viraal en zijn mensen op social media niet mals: «Wat een idioot», «Hoe dom kun je zijn?» en «Ze ziet er net zo slim uit als ik verwacht had»

.

Of ze uiteindelijk haar beloning heeft gekregen voor het helpen opsporen van zichzelf? Dat betwijfelen we.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/nieuws/moordverdachte-opgepakt-nadat-ze-reageert-op-eigen-opsporingsbericht-op-facebook

Meer in Bizar

To Top