HomeNieuwsBizarMinachting drijft koppels uit elkaar

Minachting drijft koppels uit elkaar

Elk koppel kent goede en kwade dagen. Maar meer dan de helft van de huwelijken mondt tegenwoordig in scheiding uit. Geloof het of niet, maar minachting tegenover de partner speelt daarin een grote rol. Dat onthult relatie-expert en auteur John Gotmann. 

Naast kritiek, weerbaarheid en tegenwerking, is minachting de meest destructieve emotie voor een relatie. Dat onthult John Gotmann, die naar eigen zeggen een echtscheiding kan voorspellen met een nauwkeurigheid van meer dan 90%. Minachting kan zich op een aantal onbeschaamde manieren uiten. Sarcasme is daar een van, net zoals het gebruik van vijandige humor, scheldwoorden en niet mis te interpreteren lichaamstaal. Denk daarbij aan het ironisch rollen met de ogen.

Weg bewondering

“Wanneer minachting je relatie begint te overheersen, ben je geneigd de positieve eigenschappen van je partner volledig te vergeten zolang je van streek bent”, schrijft Gottman in zijn boek ‘Why Marriages Succeed or Fail’. “Dan kun je je geen enkele positieve kwaliteit of handeling herinneren. Dat onmiddellijke wegebben van de bewondering voor de ander is een belangrijke reden waarom koppels minachting te allen tijde moeten vermijden.”

Shawshank Redemption Smh GIF - Find & Share on GIPHY

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels