HomeNieuwsBizar“Millennials hebben geen woonkamer meer nodig”

“Millennials hebben geen woonkamer meer nodig”

De bekende Britse toparchitect Patrik Schumacher laat weer van zich horen. Hij meent dat jonge mensen vaak zodanig veel weg zijn dat ze geen woonkamer meer nodig hebben. Hotelkamerachtige studio’s passen volgens hem beter bij hun noden.

Patrick Schumacher ken je misschien als de man die voor de Olympische Spelen van 2012 het London Acquatics Centre ontwierp. In een paper dat hij gepubliceerd heeft, raadt hij aan om meer kleinere studio’s te bouwen die betaalbaar zijn voor jonge mensen. Schumacher vindt dat millennials met drukke levens perfect zouden kunnen wonen in studio’s die zo groot zijn als een hotelkamer.

Britse eenslaapkamerappartementen hebben momenteel een minimumgrootte van 37 vierkante meter. “In Japan doen ze het met 25 vierkante meter”, zegt hij in zijn paper en dat lijkt hem realistischer en vooral betaalbaarder.

Straten privatiseren

“Vele jonge professionals zijn 24/7 weg om te netwerken. Een kleine en propere studio die zo groot is als een hotelkamer komt eigenlijk perfect tegemoet aan hun behoeften”, vindt Schumacher. Hij denkt dat als er in bijvoorbeeld Londen meer kleine flats op de markt komen, de extreem hoge prijzen zullen dalen. De architect meent dat dit nodig is om jonge mensen aan te trekken die nu buiten de stad moeten wonen omdat het daar goedkoper is.

Het voorstel van de architect krijgt flink wat tegenwind, zowel van experts als van particulieren. Kleinere appartementen bouwen wil nog niet zeggen dat die betaalbaarder gaan worden, zeggen experts.

Het is overigens niet de eerste keer dat Schumacher met controversiële voorstellen op de proppen komt. Eerder stelde hij al voor om komaf te maken met sociale huisvestiging en wilde hij de Britse straten privatiseren.

Het bericht “Millennials hebben geen woonkamer meer nodig” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels