Vind ons op

Zita

Bizar

Miljardair lost studieschuld van 400 geslaagden af

Een gul cadeautje geven aan iemand die slaagt for z’n eindexamen? Het is een mooi gebaar. Dat dacht de Amerikaanse miljardair Robert F. Smith ook, want hij neemt de studieschuld over van 400 geslaagden van het Morehouse College in Atlanta in de Verenigde Staten. 

De Amerikaan kondigde zondag het nieuws aan tijdens een feestelijke bijeenkomst op de school, waar hij een eredoctoraat kreeg. Volgens CBS News kost de gulle actie van de man ongeveer 10 miljoen dollar, of 9 miljoen euro. Hij was nog niet klaar met cadeautjes geven: ook de school zelf kreeg anderhalf miljoen dollar. Robert F. Smtih werd schatrijk door investeringen in chemie en zijn technologiebedrijf Vista Equity Partners.

Last

De 22-jarige Aaron Mitchom huilde bij het nieuws dat hij geen 200.000 dollar hoefde terug te betalen, meldt het persbureau AP. In de Verenigde Staten is het de gewoonte dat studenten leningen afsluiten om hun studies te financieren. “Ik was geschokt,” zei hij. “Mijn hart stopte, we huilden allemaal. Het voelde alsof er een zware last was weggenomen.”

Het bericht Miljardair lost studieschuld van 400 geslaagden af verscheen eerst op Metro.

Lees Verder
Advertisement
Dit vind je mss ook leuk...

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top