HomeNieuwsBizarMeer echtscheidingen door corona

Meer echtscheidingen door corona

De lockdown was voor niemand een evidente periode, en blijkbaar ook niet voor koppels. Zeker wanneer het binnen de relatie al een tijdje niet meer zo goed liep, leidde de lockdown er toe dat sommige koppels beslisten om definitief uit elkaar te gaan.

In de tweede helft van mei tekenden de notarissen bijna 25% meer scheidingsakten op in vergelijking met de tweede helft van mei 2019. In juni en juli zette die trend zich door: in juni 2020 waren er 19,3% meer echtscheidingsakten in vergelijking met juni vorig jaar. In juli ging het om een stijging van 13,2%.

Relatietest

Er zijn twee verklaringen voor de stijging na de lockdown. «Eerst was er een inhaalbeweging, omdat het tijdens de lockdown moeilijk was om echtscheidingsakten te ondertekenen. Daarnaast was de lockdown voor nogal wat getrouwde koppels een harde relatietest. Voor veel koppels is het de afgelopen maanden duidelijk geworden dat het echt fout zat in hun huwelijk», aldus notaris Bart Van Opstal, woordvoerder van notaris.be.

De echtscheidingen die nu voltrokken worden, verlopen doorgaans vlotter dan anders. «In vele gevallen zijn mensen vragende partij om de zaken op een korte termijn te regelen, tegen een redelijke kostprijs. Ze proberen ellenlange besprekingen, ruzies en procedures te vermijden», licht Van Opstal toe.

Het bericht Meer echtscheidingen door corona verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels