HomeNieuwsBizarMbappé giert het uit wanneer hem gevraagd wordt waarom hij privéjet neemt...

Mbappé giert het uit wanneer hem gevraagd wordt waarom hij privéjet neemt en niet de TGV: «Ga je schamen»

Er wordt met veel verontwaardiging gereageerd op de persconferentie van de Franse voetbalclub Paris Saint-German (PSG). Toen ster Kylian Mbappé en zijn trainer Christophe Galtier gevraagd wordt of ze de TGV zouden nemen in plaats van de privéjet barst het duo in lachen uit. «De volgende keer reizen we wel met de zeilwagen», reageert Galtier laconiek. Wereldwijd krijgt het duo bakken kritiek.

Dinsdagavond ging het nieuwe Champions League-seizoen van start voor PSG met een wedstrijd tegen de Italiaanse ploeg Juventus. Op de persconferentie afgelopen zaterdag naar aanleiding van die match, hebben spits Mbappé en trainer Galtier evenwel een mal figuur geslagen. Een journalist vroeg hen waarom ze de privéjet namen naar Nantes, terwijl de TGV-reis minder dan twee uur in beslag neemt en iedereen zijn uitstoot beperkt. Het duo kan enkel gieren en spotten. «Ik had deze vraag al verwacht. Om eerlijk te zijn, hebben we al een gesprek gehad met het bedrijf dat onze reizen organiseert. We denken dat we de volgende keer een zeilwagen nemen», zegt de trainer cynisch.


Verontwaardiging

En dat valt in slechte aarde, niet alleen bij klimaatactivisten, maar ook bij Franse ministers en de burgemeester van Parijs. De minister van Sport wil een gesprek hebben met Galtier, terwijl de minister van Economie en Financiën het had over een misplaatste grap. Burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo schreef: «Op die manier antwoorden, kan niet. Zijn jullie nog steeds niet wakker jongens???»




Paris Saint-Germain heeft intussen laten weten dat ze kozen voor het vliegtuig omdat ze met de TGV niet terug geraakten naar Parijs na de match, en benadrukt dat ze de klimaatcrisis daadwerkelijk serieus nemen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/mbappe-giert-het-uit-wanneer-hem-gevraagd-wordt-waarom-hij-privejet-neemt-en-niet-de-tgv-ga-je-schamen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels