Vind ons op

Zita

Man wordt high, onthoofdt hond en steekt hem in brand

Bizar

Man wordt high, onthoofdt hond en steekt hem in brand

Een 49-jarige Engelse man heeft onder invloed van spice, een soort synthetische cannabis, zijn hond onthoofd en vervolgens in brand gestoken. Daarna stak hij ook nog zijn huis én dat van een buur in brand. 

Duncan Ritchie, de openbaar aanklager in Leeds, omschreef de gebeurtenissen als volgt: “De verdachte verbrandde eerst het hoofd in een vuilnisbak, wikkelde de torso in een deken en bracht het naar een bos. Zijn vriendin ontdekte het arme beestje.”

De dader, Paul Kelly, begon toen aan een brandstichterfeestje. Hij stak eerst zijn eigen huis in brand, drong daarna het huis van zijn buren binnen om dat vervolgens ook in de fik te steken. De eigenaren van het huis beschreven het incident als een scène uit een horrofilm.

Psychotische episode

Op het moment van de feiten bevond Kelly zich in een psychotische toestand onder invloed van de drugs. De buurvrouw vertelde dat hij constant schreeuwde, maar geen steek hield.

De aanklager vertelde dat de slachtoffers ziek van angst waren geweest en dat de dader een zware straf verdiende. Kelly zelf vertelde dat hij niet zich niet kon herinneren wat er die dag was gebeurd, omdat hij Spice had gerookt. Hij pleitte schuldig aan brandstichting.

Paul Kelly kreeg 7,5 jaar effectief voor brandstichting.                                              Foto SWNS

Vorige maand kreeg hij al een gevangenisstraf van 18 weken voor het onnodig doen lijden van een dier. Ondanks het pleidooi van Kelly’s advocaat, die erop wees dat er geen sprake kon zijn van opzet aangezien de man alles deed onder invloed van drugs, sprak de rechter een zware straf uit.

Kelly kreeg te horen dat hij een effectieve gevangenisstraf van zeven en een half jaar moest dienen, plus vier en een half jaar voorwaardelijk.

Het bericht Man wordt high, onthoofdt hond en steekt hem in brand verscheen eerst op Metro.

Lees Verder
Advertisement
Dit vind je mss ook leuk...

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top