HomeNieuwsBizarMan wint wereldrecord kaasrollen

Man wint wereldrecord kaasrollen

In het Britse dorpje Brockworth heeft naar jaarlijkse gewoonte het kaasrolfestival plaatsgevonden. Chris Anderson was de absolute winnaar en mag zich nu ook wereldkampioen kaasrollen noemen. 

De opzet van kaasrollen is eenvoudig: Vanaf de top van de Cooper’s Hill wordt een Double Gloucester kaas gerold en 25 personen rollen er achteraan. Wie de bol als eerste vast heeft, die wint. Maar aangezien de kaas tot 112 kilometer per uur kan gaan en een seconde voorsprong heeft, is het eigenlijk onmogelijk om echt te winnen. De winnaars zijn gewoon als eerste beneden.

Absolute winnaar 

Geen wedstrijd zonder winnaar en die eer viel dit jaar te beurt aan Chris Anderson. De man is geen onbekende voor de organisatie want hij heeft in 14 jaar tijd al 22 bollen kaas kunnen vangen. Daarmee verbreekt hij het wereldrecord van Stephen Gyde. Zijn overwinning bezorgde hem wel een gescheurde meniscus. Ook was er volgens hem meer concurrentie en een vervelend jongetje dat heel de tijd aan T-shirt trok. Ondanks de hindernissen is Anderson blij met de titel. Gelukkigen krijgen de kaas mee naar huis, maar daar is de Brit niet zo tevreden mee. Naar eigen zeggen lust hij enkel Cheddar.

Zwembroek 

De titel voor meest opvallende deelnemer gaat waarschijnlijk naar de Australische Nathan Anstey. De man die ook wel Mangoes wordt genoemd, rolde van de berg met slechts een minuscuul zwembroekje aan. “Het was een ongelooflijke ervaring. Je kan niet van de berg rollen en nooit meer terugkomen. Het is bijna verslavend.”

Het bericht Man wint wereldrecord kaasrollen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels