HomeNieuwsBizarMan masturbeert 3 maanden niet en merkt meteen veranderingen: «Beste beslissing van...

Man masturbeert 3 maanden niet en merkt meteen veranderingen: «Beste beslissing van mijn leven»

Een Amerikaanse man beweert dat stoppen met masturberen hem enorm veel deugd heeft gedaan. Hij ondervindt er heel wat voordelen van en is daarom niet van plan om er terug mee te beginnen.

De man doet zijn verhaal anoniem op Reddit. Hij legt uit dat hij 90 dagen geleden besloot om minder te masturberen, maar voor hij het wist was hij drie maanden verder zonder zichzelf ook maar één keer te plezieren.

Discipline

In die tijd merkte hij heel wat positieve veranderingen. «Zo heb ik meer energie, is mijn brein gestopt met het seksualiseren van normale dingen, en is mijn brain fog (het hebben van een verward gevoel en moeite hebben met concentreren; red.) zo goed als verdwenen. Ik ben socialer en durf sneller conversaties aan te gaan. Ook in de fitness merk ik een positieve evolutie, zowel qua energie als qua uithouding. Daarnaast ben ik gedisciplineerder geworden en kan ik makkelijker uit bed, zelfs als ik mijn dag niet heb», klinkt het.

Anderen overtuigen

Hij zit nu zo goed in zijn vel dat hij niet meer wil masturberen omdat hij ervan overtuigd is dat hij «beter af is zonder dan met». De man spoort andere Reddit-gebruikers dan ook aan om hetzelfde te doen. «Leef je leven zonder dat ene pleziertje. Blijf geen slaaf van je seksuele verlangens. Bijt door en word een betere versie van jezelf», schrijft hij.

Herkenbaar

In de reacties wordt met veel bewondering gereageerd. Voor sommigen is zijn ervaring zelfs herkenbaar. «Proficiat! Wat een inspiratie ben jij!», «Blijf volhouden en geniet van je leven. Dit verhaal heeft me gemotiveerd om beter voor mezelf te doen», en «Ik voel hetzelfde, man! Ik ben verdraagzamer geworden en steek meer tijd in trainen, koken, werken, enzovoort. Je begint meer dingen in het leven te appreciëren zonder je dood te vervelen», lezen we onder meer in de reacties.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/man-masturbeert-3-maanden-niet-en-merkt-meteen-veranderingen-beste-beslissing-van-mijn-leven

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels