HomeNieuwsBizarMan krijgt portefeuille terug die hij tien jaar geleden verloor

Man krijgt portefeuille terug die hij tien jaar geleden verloor

De Kosovaarse migrant Pjeter Marku kon zijn oren niet geloven toen hij een telefoontje kreeg van het postsorteercentrum in het Zwitserse Härkingen. Ze hadden zijn portefeuille gevonden, die hij tien jaar geleden verloren was.

De man was van zijn thuisland naar Zwitserland gevlucht, waar hij aan de slag ging als bouwvakker. Op een dag in 2007 was hij aan het werken op een werf vlakbij het postsorteercentrum en raakte hij zijn portefeuille kwijt. “Ik weet zeker dat ik het ding toen ergens heb laten vallen”, aldus de 46-jarige man.

Emotionele waarde

In het kleinood zaten zijn identiteitspapieren en wat geld, waaronder een biljet van 20 franken dat sentimentele waarde had voor Marku. De gevluchte Kosovaar vertelt dat het een soort talisman was. “Ik had niets anders bij mij toen ik in 1989 in Zwitserland arriveerde”, zegt hij aan 20 Minutes.

Wonder boven wonder zat alles nog in zijn portemonnee, zelfs zijn zogezegde talisman. “Ik ben echt gelukkig dat ik mijn oud biljet opnieuw heb. Zwitsers zijn echt eerlijke mensen”, besluit Marku dolenthousiast. 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels