HomeNieuwsBizarMan dient klacht in tegen ziekenhuis wegens geluidsoverlast van bevallende vrouwen

Man dient klacht in tegen ziekenhuis wegens geluidsoverlast van bevallende vrouwen

Een buurtbewoner van een ziekenhuis in Zwitserland heeft een klacht ingediend omdat hij het geschreeuw van bevallende vrouwen niet meer kon verdragen. De rechter gaf hem gelijk.

In de zomer zet de kraamafdeling van een ziekenhuis in Männedorf, aan het meer van Zürich, de ramen vaak open om de kamers te verkoelen. Daardoor gebeurt het wel vaker dat buurtbewoners geschreeuw horen van vrouwen die bevallen. Een man was dat beu en trok naar de rechtbank.

Airco

De rechter achtte de klacht gegrond. Het ziekenhuis mag de ramen voortaan niet meer openzetten en moet een airco installeren. De voorzitter van de Zwitserse Federatie van Verloskundigen begrijpt dat het lawaai storend kan zijn, maar benadrukt in Zürichsee-Zeitung dat “je een vrouw uiteraard niet kan verbieden om stil te zijn tijdens het bevallen”.

Gehoorschade

Uit een Zweeds onderzoek blijkt overigens dat vroedvrouwen gehoorschade kunnen oplopen tijdens bevallingen. Het lawaai kan immers oplopen tot 115 decibel, wat vergelijkbaar is met een rockconcert.

Het bericht Man dient klacht in tegen ziekenhuis wegens geluidsoverlast van bevallende vrouwen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels