HomeNieuwsBizarMan denkt schattige puppy te kopen, maar het blijkt iets helemaal anders...

Man denkt schattige puppy te kopen, maar het blijkt iets helemaal anders te zijn

Een Chinese man kwam tot de vaststelling dat hij een kat in een zak had gekocht toen bleek dat de puppy die hij had aangeschaft in feite een bamboerat was. Hij had de ‘puppy’ voor weinig geld kunnen kopen. 

Aan Chinese media vertelde de man dat hij argwaan kreeg toen zijn harig vriendje begon te groeien. “Het gedroeg zich raar en rende niet zoals een hond”, zei hij volgens de Chinese website btime.  Omdat de man maar niet kon uitdokteren wat het diertje dan wél was, vroeg hij hulp op sociale media. Hij deelde een foto van zijn nieuwe ‘puppy’ op Weibo in de hoop dat iemand hem een antwoord kon geven.

Lekkernij

Het diertje was klein, had grote oren en korte pootjes. Al snel werd het geïdentificeerd als een bamboerat, een knaagdier dat veel voorkomt in het zuiden van China, Burma en Vietnam. Zoals hun naam al doet vermoeden, eten ze vooral bamboe en wortels van planten. Maar Chinezen beschouwen de ratjes ook als lekkernij. Ze koken de diertjes en verkopen ze dan op markten in heel het land. Maar ze zijn niet alleen schattig en lekker, ze zijn ook een beetje gevaarlijk. Ze verspreiden namelijk penseelschimmel.

Verzorging

Volgens lokale media had de verkoper ‘de zwarte hond’ goedkoop aangeboden. Na de ontdekking gaf hij de namaakpuppy weg omdat hij niet wist hoe hij er voor moest zorgen.

Het bericht Man denkt schattige puppy te kopen, maar het blijkt iets helemaal anders te zijn verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels