HomeNieuwsBizarMan bouwt raket om te bewijzen dat de aarde plat is

Man bouwt raket om te bewijzen dat de aarde plat is

De 61-jarige Amerikaan heeft eigenhandig een raket gebouwd. Hij hoopt daarmee de ruimte in te gaan om te bewijzen dat de aarde plat is.

Een half millennium aan wetenschappelijk bewijs zal Mike Hughes en zijn droom niet in de weg staan. Hij staat namelijk klaar om dit weekend met zijn zelfgemaakte raket de ruimte in te vliegen om voor eens en altijd te bewijzen dat de aarde plat is.

De platte aarde

De 61-jarige limousine-chauffeur bouwde de stoom-aangedreven raket met oud metaal. Het zou hem zo’n 20.000 dollar (17.000 euro) hebben gekost. Geen zorgen, hij heeft niet alleen geïnvesteerd in zijn nogal aparte missie. Hij kreeg financiële steun van Research Flat Earth, een groepje gelijkgezinden dat een einde wil maken aan de algemene consensus over een sferische aarde.

Ook in de celebritywereld krijgt de man bijval voor zijn zaak. Rapper B.o.B. bijvoorbeeld, die via crowdfunding geld probeert in te zamelen om ook een raket de ruimte in te sturen. Astronauten Buzz Aldrin en Terry Virts lichtten op Twitter alvast een tipje van de sluier op.

Hughes gaat met zijn eigen creatie lang genoeg boven de aarde vliegen om genoeg ‘bewijs’ te verzamelen dat de aarde plat is. Wij wachten alvast vol spanning wat hij daarboven ontdekt.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels