HomeNieuwsBizarLuchtvaartmaatschappij laat miniatuurpaarden toe op vlucht

Luchtvaartmaatschappij laat miniatuurpaarden toe op vlucht

Passagiers van het Amerikaanse Southwest Airlines mogen voortaan een miniatuurpaard meenemen op de vlucht. Ze moeten dan wel een brief bij zich hebben van een dokter of psychiater die erkend dat het om een emotioneel steundier gaat. Eerder waren ook al honden en katten toegelaten.

Vlieg je in de toekomst toevallig eens met Southwest Airlines, laat dan de stoel naast je open, want de kans bestaat dat een miniatuurpaard het zal nodig hebben. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft in een statement op haar website formeel gemeld dat het ook de kleine paarden als emotionele steundieren op de vlucht zal aanvaarden. Passagiers zullen wel een verklaring van een dokter of psychiater moeten voorleggen waarin staat dat het een getraind steundier is.

Menslievende dieren

Miniatuurpaarden zijn geen pony’s, maar een klein soort paard. Ze zijn smaller van bouw en hebben langere benen. De kleine paarden wordt gekweekt om zo goed mogelijk om hun grotere neven te lijken en worden vaak ingezet om kleine karren te trekken. Ze hebben ook een rustig karakter en zijn daarom heel goed in de omgang met mensen.

De miniatuurpaarden vergezellen zo katten en honden in de groep van toegelaten steundieren. Southwest Airlines heeft ook formeel toestemming gegeven om pyschologische steundieren op vluchten toe te laten. Daarbij legt het wel een maximum op van één dier per passagier.

Het bericht Luchtvaartmaatschappij laat miniatuurpaarden toe op vlucht verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels